Legras & Cie. - François-Théodore Legras - Vaas - 72186 -

€ 275,00
30sinds 19 okt. '24, 10:22
Deel via
of

Beschrijving

Legras vaas - serie gegraveerde meerlandschappen - model "Saint Martin". Uiterst zeldzame gebeurtenis in de serie. Er wordt naar verwezen in de oeuvrecatalogus en in het werk "Legras Verrier" van Marie-Françoise en Jean-François Michel, Nelly Fouchet en Dominique en Jean Vitrat onder referentie 72186 (tekening), maar zelden gefotografeerd in de inventaris.

Deze vaas met afgeknotte elliptische doorsnede is een geëmailleerde art nouveau cameo-glasprint uit het begin van de 20e eeuw. Het is gemaakt door de Franse kunstglasfabrikant Legras en uitgevoerd in de kleuren bruin, groen en abrikoos. Het lichaam van het werk is rechthoekig, elliptisch en toont een landschap dat bestaat uit delicate bomen die langs een watermassa groeien en groene heuvels in de verte. Met zuur geëtste decoratie aangevuld met email op een licht bistre-grijze ondoorzichtige achtergrond. Stuk gewild bij liefhebbers van Lorraine Arts Nouveau-glasmakers zoals Gallé, Lalique, Daum, Muller...

De zichtbare signatuur is die van de eerste producties van de glasmaker Legras.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app.

    Bieden is uitsluitend mogelijk op de website van Catawiki. Maak eenvoudig een gratis account op de website aan en biedt direct mee!

    Kavel omschrijving


    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Zoekertjesnummer: a143685162