Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

brandblusser auto

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Als je een brandblusser wilt gebruiken, volg dan de P.A.S.S.-methode: Trek de pen eruit, richt de spuitmond op de basis van het vuur, knijp de hendel in en veeg van links naar rechts. Zorg ervoor dat je jezelf niet in gevaar brengt en bereid je voor om te evacueren als de situatie escaleert.
Als je merkt dat je brandblusser niet werkt, is het belangrijk om deze direct te laten controleren of te vervangen. Controleer of je mogelijk een jaarlijkse inspectie vergeten bent. Blijf kalm en zoek een andere manier om jezelf en anderen in veiligheid te brengen, zoals het evacueren van het voertuig en het waarschuwen van hulpdiensten.
Het is aan te raden om je brandblusser minimaal één keer per jaar te laten controleren door een vakman. Dit zorgt ervoor dat deze effectief en klaar voor gebruik is in geval van nood. Vergeet niet de instructies op de brandblusser zelf te raadplegen voor specifieke onderhoudsinformatie.
Ja, er zijn specifieke vereisten voor brandblussers in personenauto's. Hoewel het niet verplicht is in enkele regio's, wordt aangeraden om minimaal een poederblusser van 1 kg te hebben voor effectief gebruik. Zorg ervoor dat de brandblusser zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk is voor inzittenden.
De meest voorkomende soorten branden die een brandblusser kan bestrijden, zijn branden van vaste stoffen (klasse A), vloeistoffen (klasse B), en gassen (klasse C). In een auto kan je bijvoorbeeld te maken krijgen met branden door brandstof of accu's. Daarom is het belangrijk om de juiste type blusser in je auto te hebben.