Bij het dragen van een baby in een draagzak is het belangrijk dat je een ergonomisch ontwerp kiest dat je baby ondersteunt. Zorg ervoor dat je de verstelbare banden goed aanpast voor jouw comfort. Zet je baby in de draagzak wanneer hij of zij rustig is en zorg ervoor dat het hoofdje goed ondersteund wordt. Face-to-face is een fijne manier om contact te maken, maar je kunt ook kiezen voor een positionering met de baby naar buiten toe als ze wat ouder zijn.
Een baby kan veilig in een schommelstoel zitten wanneer hij of zij zelfstandig kan zitten, meestal rond de 6 tot 8 maanden oud. Bevestig altijd dat de schommelstoel voorzien is van een veiligheidsriempje en laat je baby niet alleen terwijl hij of zij in de stoel zit. Het is ook slim om ervoor te zorgen dat de schommelstoel op een vlakke ondergrond staat om te voorkomen dat hij of zij omvalt.
Om de veiligheid van de babykamer te waarborgen, moet je ervoor zorgen dat alle meubels stevig staan en geen scherpe hoeken hebben. Gebruik stopcontactbeschermers, houd gevaarlijke spullen uit de buurt en zorg dat er geen snoeren of kleine voorwerpen op de grond liggen. De kamertemperatuur moet ook comfortabel zijn, zodat je baby goed kan slapen.
Bij het verzorgen van babykleding is het handig om zachtere en ademende stoffen te kiezen, zoals katoen. Was nieuwe kleding altijd voordat je deze aandoet om eventuele chemicaliën te verwijderen. Vouw of hang de kleding netjes op om kreuken te voorkomen en denk aan de seizoenen bij het kiezen van de juiste kleding.
Een goed voedingskussen is belangrijk tijdens de zwangerschap omdat het je helpt om comfortabeler te zitten tijdens het voeden. Het biedt ondersteuning voor je rug en armen, waardoor je langer zonder ongemak kunt blijven zitten. Na de geboorte kan het voedingskussen ook gebruikt worden om je baby te ondersteunen tijdens het voeden, wat de kans op spierpijn bij de moeder vermindert.