Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Kruiwagens

Informatie

Een kruiwagen kopen is een trouwe handlanger adopteren

Ben je een handige doe-het-zelver of steek je bij mooi weer graag buiten de handen uit de mouwen? Snoeien, omspitten, metselen, zand versjouwen… allemaal momenten waarop een kruiwagen goed van pas komt. Want bij een zware klus ben je blij met wat hulp. Heb je nog geen kruiwagen? Dan kan je ervoor kiezen om een nieuwe of tweedehands kruiwagen te kopen. Neem voor je aankoop even de volgende vragen in acht: wil je een bak van kunststof of metaal? Heb je een grote bak nodig? Ga je voor een massieve band of een luchtband? En wie gaat de kruiwagen besturen? Zo ben je goed op weg om jouw trouwe rechterhand te vinden.

Een elektrische kruiwagen voor hellingen en een moeilijke ondergrond

Tegenwoordig bestaan er ook elektrisch aangedreven kruiwagens. Als je met je kruiwagen vaak een helling op moet of zwaardere werken uitvoert, zoals het aanleggen van een vijver, is deze extra hulp zeker geen overbodige luxe. Hou wel rekening met de oplaadtijd van de accu, zodat je niet midden in je werk zonder batterij valt. Een kruiwagen heeft ook af en toe wat onderhoud nodig. Is je band aan vervanging toe? Zoek dan kruiwagenwielen die te koop staan, zo is hij in een handomdraai en voordelig vervangen. Je kan meteen weer aan de slag!

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Er zijn verschillende soorten kruiwagens die je kunt overwegen. De meest voorkomende zijn stalen en kunststof kruiwagens. Stalen kruiwagens zijn sterk en duurzaam, ideaal voor zware ladingen, terwijl kunststof kruiwagens lichter zijn en minder kans hebben om te roesten, waardoor ze perfect zijn voor lichtere tuinklussen. Daarnaast zijn er ook elektrische kruiwagens, die handig zijn voor het vervoeren van zware materialen zonder dat je veel moeite hoeft te doen.
Om je kruiwagen in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Dit omvat het schoonmaken van de kuip na gebruik om aarde en resten te verwijderen. Controleer ook regelmatig de wielen en het chassis op slijtage. Smeer de wielen als ze moeilijk draaien en zorg ervoor dat er geen roestvorming ontstaat door je kruiwagen droog en op een droge plaats te bewaren.
De grootte van de kruiwagen die je nodig hebt, hangt af van de grootte van je tuin en de taken die je wilt uitvoeren. Voor kleinere tuinen is een compact model vaak voldoende, terwijl grotere tuinen baat hebben bij een grotere kruiwagen voor zwaardere ladingen. Over het algemeen geldt: hoe groter de kruiwagen, hoe meer je kunt vervoeren, maar het is ook belangrijk om te zorgen dat je hem gemakkelijk kunt manoeuvreren.
Bij de aankoop van een kruiwagen zijn er enkele speciale functies om op te letten. Kijk naar de vorm van de kuip; sommige zijn dieper of breder, wat handig kan zijn voor bepaalde klussen. Controleer ook de handgrepen; ergonomisch ontworpen handgrepen kunnen het tillen en duwen gemakkelijker maken. Verder kunnen extra functies zoals een verwijderbare kuip of een draaibare front kunnen het gebruiksgemak verbeteren.
Veilig en effectief gebruik van een kruiwagen vereist een paar aandachtspunten. Zorg ervoor dat je de kruiwagen niet overbelast, want dit kan leiden tot ongelukken of schade aan de kruiwagen. Houd je rug recht en til met je benen wanneer je de kruiwagen opheft. Probeer altijd recht vooruit te duwen en vermijd draaien met een volle kruiwagen, zodat je balans en controle behoudt.