Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

medicijnkast in Huis en Inrichting

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Bij het gebruik van een medicijnkastje is veiligheid erg belangrijk. Zorg ervoor dat je het kastje altijd op een plek plaatst die moeilijk toegankelijk is voor kinderen. Dit voorkomt dat ze erbij kunnen komen. Daarnaast is het verstandig om het kastje af te sluiten of te kiezen voor een model dat een slot heeft. Controleer ook regelmatig of de medicatie goed gesloten is en niet per ongeluk is geopend.
Het is aan te raden om je medicijnkastje minstens twee keer per jaar te controleren. Kijk dan niet alleen of de medicijnen nog binnen de houdbaarheidsdatum zijn, maar ook of je eventuele medicatie die je al niet meer gebruikt kunt verwijderen. Dit helpt je om een overzichtelijk kastje te houden.
Voor noodsituaties is het handig om een basispakket in je medicijnkastje te hebben. Denk hierbij aan pijnstillers, antihistaminica voor allergische reacties, verbandmiddelen, een koortsthermometer, en middelen tegen maagklachten. Vergeet ook niet om een elektrolytoplossing te hebben, die handig kan zijn bij uitdroging.
Organisatie in je medicijnkastje is cruciaal om snel te kunnen handelen als je iets nodig hebt. Gebruik kleine bakjes of mandjes om verschillende soorten medicatie en verbandmiddelen te scheiden. Label de bakjes zodat je in één oogopslag kunt zien waar alles zich bevindt. Controleer regelmatig of alles op zijn plaats ligt en zorg dat je het kastje niet overvol stopt.
Met verlopen medicijnen is het belangrijk om verantwoord om te gaan. Gooi ze nooit gewoon weg in de prullenbak, omdat ze een gevaar voor het milieu kunnen zijn. Informeer bij je lokale apotheek naar inleverpunten voor oude medicijnen. Op deze manier zorg je ervoor dat ze veilig worden afgevoerd en dat je geen risico loopt door het gebruik van verlopen middelen.