Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Steigers

Informatie

Een stelling kopen: veilig de hoogte in

Voor echte doe-het-zelvers is het handig een stelling in huis te hebben. Je houdt je handen vrij terwijl je het dak onderhoudt, de gevel herschildert of die hoge kamer stuct. Een stelling kopen komt goedkoper uit dan een stelling huren als je regelmatig of voor lange tijd de hoogte in moet. Let eerst en vooral op de hoogte van de stelling. De platformhoogte is de hoogte van het laatste platform, terwijl de werkhoogte twee meter hoger ligt. Kijk ook naar de breedte, want hoe breder de stelling is, hoe stabieler. Meet dit op voorhand goed op, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Stelling te koop: welke soorten?

Er bestaan verschillende soorten steigers, afhankelijk van het werk dat je uitvoert. Binnen in huis ga je voor een kamersteiger. Als je vaak de stelling op en af moet, is een trapsteiger zeker geen overbodige luxe. Voor de meeste buitenklussen zoek je best naar een rolstelling te koop. Die kan je dankzij de handige wielen gemakkelijk verplaatsen. En omdat je de wielen ook in de hoogte kunt verstellen, staan de platformen altijd waterpas. Kies niet zomaar de goedkoopste, maar zoek een stelling van een degelijk merk. Zo ga jij in alle veiligheid de hoogte in.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Veiligheid is van het grootste belang bij het gebruik van een steiger. Zorg ervoor dat je de steiger op een vlakke ondergrond plaatst en gebruik altijd de juiste steigerharingen voor extra stabiliteit. Draag geschikte werkschoenen en zorg ervoor dat je losse spullen en gereedschap opgeborgen zijn, om uitglijden te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de steiger regelmatig te controleren op beschadigingen en slijtage.
Als je van plan bent om een steiger in je tuin te plaatsen, moet je rekening houden met de lokale regelgeving. Vaak zijn er vergunningsvereisten die je moet volgen. Zorg ervoor dat je een stevige basis hebt en dat de steiger niet te dicht bij een kantlijn staat. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving, zoals bomen of andere structuren.
De duurzaamheid van een steiger hangt af van de gebruikte materialen en de omgeving. Over het algemeen kunnen stevige, goed onderhouden steigers jaren meegaan. Het is echter raadzaam om elk seizoen een inspectie uit te voeren en indien nodig onderhoud te plegen om de levensduur te verlengen.
Het zelf bouwen van een steiger geeft je volledige controle over het ontwerp en de bouwkwaliteit. Je kunt het aanpassen aan je specifieke behoeften en ervoor zorgen dat je het juiste materiaal gebruikt. Bovendien kan het je een gevoel van voldoening geven om iets met eigen handen te maken, en je hebt de mogelijkheid om het zo veilig en stevig te maken als je wilt.
Voor het bouwen van een steiger zijn materialen zoals aluminium en staal vaak de beste keuzes. Deze materialen zijn sterk, duurzaam en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Daarnaast zijn er speciale coatings beschikbaar die de levensduur van de materialen kunnen verlengen en ze bestand maken tegen roest en weersinvloeden.