Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)

Carrosserie

Cabriolet
Coupé(2)Stadsauto(6)
Monovolume
Berline(2)
Break
SUV of Terreinwagen
Overige carrosserie(2)
Bekleding
Interieur
Aantal deuren
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Aandrijving
Leeggewicht (max.)
Euronorm
Conditie
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Moet nu weg
BTW verrekenbaar

Aangeboden sinds

Sorteer op

Volkswagen Lupo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Lupo


  • Gelanceerd in 1998
  • Ultrazuinige Lupo 3L
  • Technisch gelijk aan Seat Arosa
  • Opgevolgd door Volkswagen Fox

Volkswagen introduceerde kleine driedeurs Lupo in 1998. Z’n naam betekent Wolf in het Italiaans. En dat is weer een verwijzing naar Wolfsburg, waar het hoofdkantoor van Volkswagen gevestigd is. Het was een vlot gelijnd model met sympathiek ogende koplampen en een loodrechte achterkant met grote achterlichten. Een verkoopssucces was hij niet en dat had wellicht heel wat te maken met z’n forse prijs en bescheiden buitenmaten.

Basismodel was de Volkswagen Lupo 1.0. Deze werd aangedreven door een 1,0-liter viercilinder benzinemotor met een vermogen van 50 pk. Via een 1,4-liter benzinemotor in verschillende vermogensvarianten liep het motorenaanbod op naar het topmodel, de Volkswagen Lupo GTI. Dit bommetje had de beschikking over een 125 pk sterke 1,6-litermotor. Dankzij een gewicht van 975 kilogram was deze Lupo in staat om in 8,5 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Zijn topsnelheid bedroeg 205 km/u.

Van een heel andere orde was de zogenaamde drieliter Lupo die het merk in 1999 introduceerde. Deze Volkswagen Lupo 1.2 TDI 3L (61 pk) werd al snel zo genoemd vanwege zijn gemiddelde brandstofverbruik van slechts 3,0 l/100 km. Om dit te bereiken had Volkswagen de door een driecilinder dieselmotor aangedreven auto voorzien van brandstofbesparende maatregelen als extra smalle banden en een gesloten grille. Die versie was echter nog duurder, onder meer door het gebruik van wat exotische metaalsoorten om het gewicht te beperken. Andere dieselmotoren waren een 1.7 SDI (60 pk) en een 1.4 TDI (75 pk).

Alternatieven voor de Volkswagen Lupo

De meeste merken hebben een alternatief voor de Volkswagen Lupo in de catalogus. Dat gaat van een Kia Picanto tot meer voor de hand liggende modellen als een Opel Agila, Peugeot 107, Citroën C2 of een Renault Twingo.

Een occasie Volkswagen Lupo kopen

Echt veel Lupo’s zijn er niet verkocht, maar je vindt op 2dehands.be niettemin een ruim aanbod. De auto’s hebben overigens een goede reputatie. Het gaat er niet vaak mis mee. En ze zijn inmiddels aantrekkelijk geprijsd. Een exemplaar van meer dan € 4.000 is een regelrechte uitzondering.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De Volkswagen Lupo staat bekend om zijn compacte formaat en wendbaarheid. Hij heeft een strak en modern ontwerp, met kenmerkende koplampen en een praktische indeling. Daarnaast is de Lupo voorzien van efficiënte motoren die zorgen voor een goede rijervaring.
De Volkswagen Lupo heeft plek voor vier personen. Hoewel je met vijf mensen kunt reizen, is de ruimte voor de achterste passagiers dan beperkt. Voor een comfortabele rit is het aan te raden om met vier volwassenen te rijden.
Ja, de Volkswagen Lupo is uitstekend geschikt voor stadsritten. Dankzij zijn kleine afmetingen kan hij makkelijk door smalle straatjes en drukke verkeer manoeuvreren. Bovendien kun je hem eenvoudig parkeren in de meeste stedelijke omgevingen.
De Volkswagen Lupo is redelijk zuinig in brandstofverbruik. Afhankelijk van de motorvariant kun je een verbruik verwachten dat goed is voor zowel stads- als snelweggebruik. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor zowel dagelijkse ritten als lange afstanden.
Voor de Volkswagen Lupo is regelmatig onderhoud belangrijk om hem in topconditie te houden. Denk aan het controleren van olie en vloeistoffen, bandenrotaties en het onderhouden van de remmen. Zorg ook dat je tijdig bij de garage aanmeldt voor een jaarlijkse inspectie.