Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)

Carrosserie

Cabriolet(40)Coupé(2)
Stadsauto
Monovolume
Berline
Break
SUV of Terreinwagen
Overige carrosserie(1)
Kleur
Aantal deuren
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Euronorm
Conditie
Onderhoud
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Sorteer op

Triumph

Informatie

Triumph

In 1897 startten Siegfried Bettmann en Moritz Schulte het bedrijf Triumph op. In die tijd rolden daar echter enkel fietsen van de band. Pas vanaf 1921, na het opkopen van Dawson Motor Company, ging Triumph auto's produceren. Tijdens Wereldoorlog II ging het bedrijf failliet, maar in 1945 werd Triumph terug opgericht onder dezelfde naam. In deze periode richtte Triumph zich vooral op sportwagens. Niettemin werden er ook enkele gezinswagens ontwikkeld.

Historische modellen

Het eerste door Triumph geproduceerde model was de Triumph Light Car. Daarnaast had je de Triumph TR serie waarbij TR staat voor Triumph Roadster. Van deze TR serie kwamen er in totaal 8 hoofdmodellen uit.

In 1950 kwam Triumph uit met een conceptwagen die de naam TR X kreeg. Deze wagen was geen succes maar het type had toch wel potentieel. Daarom volgde in 1952 de TR 1. Het uiterlijk had hij zeker mee maar hij vertoonde vele technische problemen. Hierdoor ging hij uiteindelijk nooit in productie, en in de plaats kwam de TR 2. Deze leverde veel betere prestaties en de prijs was niet te hoog. Zo werd Triumph gekend als een merk dat degelijke sportieve wagens kon leveren.

Hierna volgde de TR 3, doch deze verschilde nauwelijks van de TR 2. De Triumph TR 4 daarentegen werd wel grondig onder handen genomen. Later volgden nog vele andere TR modellen.

Meest voorkomende modellen

Hoewel het merk Triumph niet meer bestaat, zijn er nog wel enkele modellen sterk in trek. De Triumph Stag, die werd aanzien als een luxe sportwagen, is zo een favoriet. Origineel kwam deze wagen uit met een 6-cilinder, maar al snel volgde er een grotere V8 motor. Zo moest de Stag zeker niet onderdoen voor de concurrentie.

De Triumph Spitfire is één van de meest gekende modellen. Het is een compacte 2-zitter. Over een periode van ongeveer 20 jaar ontstonden 5 generaties van de Spitfire, altijd voorzien van een 4-cilinder motor doch met stijgende cilinderinhoud. De Triumph Herald was nog een 2-zitter die in verschillende versies beschikbaar was: als sedan, coupé, cabriolet, minivan en break. Aan keuze geen gebrek dus. De eerder vermelde Spitfire is trouwens gebouwd op het chassis van de Herald.

Verder was er nog de Triumph Dolomite die in zijn tijd een populaire gezinswagen was. Hij bleef 8 jaar in productie. Triumph kwam met deze wagen om te kunnen concurreren met de BMW 2002 en de Ford Cortina.

Toekomst

De toekomst voor Triumph is onbestaande aangezien er sinds 1984 geen wagens meer geproduceerd worden. Maar werp een keer een blik op de rubriek motorfietsen. Je zal enkele interessante modellen vinden.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De Triumph auto's zijn bekend om hun klassieke ontwerp en sportieve prestaties. Ze hebben vaak stijlvolle lijnen, een robuuste motor en een comfortabele rijervaring. De afwerking is meestal van hoge kwaliteit, wat bijdraagt aan de luxe uitstraling. Het is ook leuk om te vermelden dat veel modellen uniek zijn, waardoor ze een echt verzamelobject kunnen zijn voor autoliefhebbers.
Een goede manier om de staat van een gebruikte Triumph auto te beoordelen is door een grondige inspectie te doen. Let op de carrosserie voor roest, de staat van de banden en remmen, en controleer of alle elektronische systemen goed functioneren. Het is ook slim om de onderhoudsgeschiedenis te bekijken en te vragen naar eventuele grote reparaties, zodat je er zeker van bent dat je een betrouwbare auto aanschaft.
Bij het kopen van een Triumph auto moet je rekening houden met reguliere onderhoudskosten zoals olie- en filtervervangingen, periodieke inspecties en eventuele vervangingen van onderdelen. Daarnaast kunnen oudere modellen soms specifieke onderdelen nodig hebben die moeilijker te vinden zijn. Het is altijd goed om in contact te blijven met een monteur die bekend is met het merk, zodat je goed advies kunt krijgen over het onderhoud.
Een oudere Triumph auto kan zeker de moeite waard zijn, vooral als je houdt van klassiekers. Let er wel op dat je goed onderzoek doet naar de specifieke model dat je wilt, en kijk naar zijn onderhoudsgeschiedenis. Controleer ook op roest en andere slijtage plekken. Het rijden in een oudere auto kan anders zijn dan moderne auto's, dus bereid je voor op een unieke rijervaring.
Rijden in een Triumph auto is vaak een genot, maar er zijn enkele tips om het meeste uit je rit te halen. Zorg ervoor dat je goed bekend bent met de besturing en werking van de auto, omdat sommige oudere modellen een andere rijervaring bieden dan moderne auto's. Daarnaast is het verstandig om altijd goed naar de verkeerssituaties te kijken en je rijstijl aan te passen aan de auto, vooral als je rijdt in een model dat minder stabiliteit biedt in bochten.