Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Sorteer op

Renault Megane Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Renault Megane


  • Franse middenklasser met een uitgebreid aanbod motoren en uitrustingsversies
  • Staat gekend als een comfortabele middenklasser
  • Populair model ondanks z’n niet al sterke imago

Renault introduceerde de Mégane in 1995. Het was toen de opvolger van de Renault 19 en dat was vooral de eerste generatie van het model (in productie tot 2002) nog aan te zien. Bij de tweede generatie koos Renault voor een radicaal andere styling, waarbij scherpe lijnen domineerden. Vooral de hatchback viel op. Terwijl de break-versie en de Coupé-Cabriolet (met een metalen klapdak dat destijds erg populair was, maar waar de meeste autobouwers inmiddels op terug komen) een relatief behouden styling hadden, vielen de drie- en vijfdeursversie op. Vooraan was er niet zo veel aan de hand, maar achteraan zat een bijzonder koetswerkknikje. Er waren vele tegenstanders van het ontwerp, maar de Mégane verkocht niet alleen, hij krijgt in die hoedanigheid stilaan de status van een stijlicoon. De grote hoeveelheid elektronische en mechanische gremlins waarmee het model te kampen had, waren een grotere kopzorg, zowel voor eigenaar als voor het merk. Dat zag de kostprijs van z’n garantieprogramma fors stijgen. Daarom net, werd er extra aandacht aan bouwkwaliteit en betrouwbaarheid geschonken bij de introductie van de derde generatie Mégane. Sinds z’n introductie in 2008 is de kostprijs van het garantieprogramma van het merk gevoelig geslonken. Tegelijk worden de liefhebbers van apart design eveneens minder op hun wenken bediend. In vergelijking met de Mégane II oogt generatie III vooral braaf en generisch. Er is overigens ook een Megane sedan, met vier deuren dus, maar die kom je bij ons slechts sporadisch tegen. Die vierdeurs vormde ook de basis voor de Renault Fluence, met een uitsluitend elektrische aandrijving.

Legendarische Megane RS

RS staat voor Renault Sport. Het is de afdeling die wonderen verricht en de klassieke hatchbacks van het merk omtovert tot zowat de meest gegeerde rijmachines uit hun segment. De Megane RS is niet voor niets de snelste voorwielaangedreven auto rond de Norschleife van de Nürburgring. Modellen van Renault Sport zijn erg gegeerd en gelden als een referentie in hun segment. Ze zijn uiteraard ook erg krachtig, met recente uitgaven van de Megane RS tot 270pk.

Opboksen tegen een gebrek aan imago

Door z’n weinig karaktervolle uiterlijk, heeft de Renault eerder géén imago, dan wel een slechte of goede naam. Z’n populariteit heeft bijgevolg vooral te maken met z’n correcte uitrusting, scherpe prijs, hoog comfortniveau en - bij recente versies - ook met een relatief laag verbruik en daaraan gekoppelde uitstoot. Met name de 1.5l dieselmotoren van het merk, gekoppeld aan een moderne handgeschakelde zesbak, scoren op dat vlak goed. Bovendien zijn ze aangenaam van klank en gewillig. Renault maakte de jongste jaren wel flink naam door in te zetten op veiligheid. Toen de tweede generatie Renault Laguna door onafhankelijke crashtestorganisatie EuroNCAP werd getest bleek hij zo veilig dat het scoresysteem aangepast diende te worden. En ook de Mégane zette vanaf generatie twee de norm.

Alternatieven voor de Renault Megane

De concurrentie is echter ook niet min. Natuurlijk is er de VW Golf, maar die is gevoelig duurder. Of de Peugeot 308 die in 2014 tot Auto van het Jaar is verkozen. En de Citroën C4, Seat Leon, Hyundai i30, Kia Cee’d, Opel Astra… de lijst is bijna eindeloos.

Aanbod tweedehands Renault Megane

Er staan letterlijk honderden Meganes te koop op 2dehands.be. De wat oudere exemplaren (eerste generatie) wisselen voor niet eens € 1.000 van eigenaar. Aan de andere kant van het spectrum betaalt u meer dan € 20.000 voor een recente Megane RS. Ertussen zitten echter veel erg redelijk geprijsde auto’s met de gekende 1.9 en 1.5l dieselmotoren. Benzines zijn zeldzamer, maar ook daarin is er nog aardig wat keuze. Bovendien zijn alle koetswerktypes, van drie- over vijfdeurs, tot cabrio en break vertegenwoordigd.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De Renault Megane staat bekend om zijn stijlvolle design en comfortabele interieur. De auto biedt ruim voldoende ruimte voor zowel de bestuurder als passagiers, en de bagageruimte is ook indrukwekkend. Met passie voor technologie is de auto uitgerust met verschillende moderne functies die het rijden aangenamer maken.
Het brandstofverbruik van de Renault Megane is over het algemeen behoorlijk efficiënt. In de praktijk ligt het verbruik vaak iets hoger dan de officiële cijfers, afhankelijk van je rijgedrag en de omstandigheden. Veel bestuurders merken dat ze met een gemiddelde van 1 op 15 tot 1 op 20 goed kunnen rondrijden, maar dat varieert per motorvariant.
De Renault Megane biedt diverse technologieën die het rijden veiliger en aangenamer maken. Denk aan een infotainmentsysteem met smartphone-integratie, aanraakscherm, en geavanceerde rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control en verkeersbordherkenning. Dit maakt het gemakkelijker om je aandacht op de weg te houden.
Ja, de Renault Megane is een uitstekende keuze voor gezinnen. De ruimte achterin is voldoende voor kinderen en volwassenen, en de kofferbak biedt meer dan genoeg plaats voor bijvoorbeeld boodschappentassen of een kinderwagen. Ook zijn er veel opbergvakken in het interieur, wat handig is voor kleine spullen.
De veiligheidskenmerken van de Renault Megane zijn indrukwekkend. De auto is uitgerust met airbags, ABS, en een stabiliteitsprogramma. Daarnaast zijn er geavanceerde systemen zoals automatisch noodremmen en rijstrookassistentie die zorgen voor extra gemoedsrust tijdens het rijden.