Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)
Adverteerder
Bekleding
Aantal deuren
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Aandrijving
Leeggewicht (max.)
Euronorm
Conditie
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Moet nu weg
BTW verrekenbaar

Aangeboden sinds

Sorteer op

leo peeters in Auto's

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Voordat je een tweedehands auto koopt, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de specifieke auto die je op het oog hebt. Kijk naar de onderhoudsgeschiedenis, eventuele schade of reparaties, en vraag naar het aantal vorige eigenaren. Het is ook nuttig om te weten of er nog garantie op de auto zit. En vergeet niet om de auto zelf goed te inspecteren en een proefrit te maken!
De levensduur van een gebruikte auto kan sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals het merk, onderhoud en rijomstandigheden. In het algemeen kunnen goed onderhouden auto's tot 300.000 kilometers of meer meegaan. Het is altijd handig om naar de onderhoudsgeschiedenis te vragen om een idee te krijgen van hoe de auto in het verleden is behandeld.
Bij de aankoop van een auto zijn er verschillende belangrijke documenten om in de gaten te houden. Je moet zorgen dat je de inschrijvingsbewijzen, de technische controledocumenten en de onderhoudsboekjes ontvangt. Het is ook verstandig om het belasting- en verzekeringsonderdeel goed door te nemen, zodat alles geregeld is voordat je de weg op gaat.
Ja, het is absoluut verstandig om een proefrit te maken voordat je een auto koopt. Een proefrit geeft je de kans om te voelen hoe de auto rijdt, en om te controleren of er vreemde geluiden zijn of andere problemen. Let op zaken als het remgedrag, het schakelen en hoe de ophangingen aanvoelen. Het kan je helpen om beter te beslissen of de auto echt bij je past.
Bij oudere auto's kun je verschillende onderhoudskosten verwachten, zoals regelmatig olie- en filterwissels, remvervangingen en banden. Het is ook mogelijk dat oudere voertuigen meer last hebben van slijtage en dat je moet kijken naar zaken als de uitlaat en de ophangingssystemen. Probeer altijd een inschatting te maken van de mogelijke kosten en overweeg een reservefonds voor onverwachte reparaties.