Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Sorteer op

Porsche

Informatie

Porsche

De geschiedenis van Porsche ontspringt in 1897. Professor Ferdinand Porsche begint te werken bij autofabrikant Jakob Lohner als bouwmeester en coureur. Zijn vroegste creatie, de Semper Vivus, maakt hem op slag wereldberoemd. De wagen uit 1900 gaat de boeken in als eerste hybride ooit. Hierdoor kan Ferdinand aan de slag bij Daimler-Benz. In 1935 ontwikkelt hij in opdracht van de Duitse regering, een 'auto voor het volk', later bekend als de VW Kever. Pas in 1948 begint de naam Porsche een merk te dragen. Zoon Ferry Porsche lanceert de Porsche 356. Een succesvol automerk is geboren. Momenteel is Porsche een vaste waarde binnen de Volkswagen Groep.

Innovatief, sportief, exclusief

Porsche staat bekend als een innovatief, sportief en vooral exclusief automerk. De Semper Vivus was niet alleen de eerste hybride, het was tevens de eerste passagiersauto met vierwielaandrijving én een vierwielremsysteem. Maar de aandacht ging vooral naar de autosport. Porsche heeft met periodes de internationale racebaan gedomineerd. Eerst met de Porsche 917 in de jaren ’70, later met de 956. Porsche won de 24 uur van Le Mans bijvoorbeeld al 18 keer. Dat is meer dan welke automaker ook.

Niet alleen op het circuit boekte Porsche overwinningen. Het populairste model, de Porsche 911, werd al meer dan een miljoen keer verkocht en is na meer dan 50 jaar productie nog steeds één van de meest befaamde luxeauto’s op de markt. Luxueus is hij zeker, want een nieuwe koop je niet voor minder dan 5 nullen. Daarom worden ze vaak tweedehands gekocht. Een Porsche 911 is voor vele autoliefhebbers een droomwagen die je, voor een derde van de prijs en veel liefde, zelf kan heropbouwen.

Uit de schaduw van de Porsche 911

In de vorige eeuw heeft Porsche altijd gescoord met kleine modellen. De 911 voorop. Elke generatie van deze legendarische wagen kreeg een nieuwe code: van 911 naar 930, 964, 993, 996, 997 en sinds 2011 de Porsche 991. Van elke generatie heb je, naargelang de prestaties, verschillende uitvoeringen: een GT, Carrera, Speedster, Turbo, GT3, enzovoort. Daarnaast heb je drie carrosserievarianten: de Coupé, Cabriolet en Targa.

In de schaduw van de 911 staan andere kleine modellen die toch het bekijken waard zijn. Zo heb je de Porsche 928 die in 1978 werd verkozen tot Auto van het Jaar, de Porsche Boxster met achterwielaandrijving en een "middenmotor" en tenslotte de Cayman, de coupé-versie van de Boxster.

Het is pas sinds enkele jaren dat Porsche zich ook specifiek richt op het segment luxegezinswagens. Eerst met de introductie van de Porsche Cayenne SUV in 2003, gevolgd door de 5-meterlange Panamera (vierdeurs-coupé) in 2009 en als laatste de Porsche Macan, een compacte SUV, in 2013.

Vind jouw droomwagen

Volgt er in de lijn van de Porsche SUVs ook een A-klasse of een bestelwagen? De toekomst moet het uitwijzen. Wel (bijna) zeker is dat de Porsche 911 met zijn ijzersterke reputatie nog enkele jaren doorgaat. Ook de Porsche Cayenne is in België intussen een gevestigde waarde. Is een Porsche voor jou een droomwagen? Op 2dehands.be vind je bijna duizend Porsche-occasies in alle mogelijke prijsklassen.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Bij de aankoop van een Porsche is het belangrijk om te letten op factoren als de motorconfiguratie, de transmissieopties, en de algemene staat van de auto. Daarnaast zijn zaken zoals het interieur, de technologische features, en de onderhoudsgeschiedenis ook cruciaal. Neem de tijd om alles goed te inspecteren en stel vragen over eerdere eigenaren en eventuele schade.
Je kunt de onderhoudsgeschiedenis van een gebruikte Porsche controleren door te vragen naar het onderhoudsboekje, waarin alle uitgevoerde werkzaamheden zijn genoteerd. Daarnaast kun je informeren bij een erkende Porsche-dealer of garage, zij kunnen vaak meer gedetailleerde informatie geven over het onderhoud van het voertuig.
Voordat je een Porsche koopt, is het verstandig om een proefrit te maken. Dit geeft je niet alleen een gevoel van hoe de auto rijdt, maar je kunt ook letten op zaken zoals het remgedrag, het comfort en eventuele vreemde geluiden. Vergeet niet om ook de functionaliteit van alle elektronica en accessoires te controleren.
Porsche-auto's zijn over het algemeen betrouwbaar, maar regelmatig onderhoud blijft essentieel. Let vooral op de staat van de remmen, de banden en de olielevels. Het is ook aan te raden om regelmatig de verlichting en andere belangrijke functies te laten controleren door een specialist.
Rijden in een Porsche is vaak een unieke ervaring dankzij de focus op prestaties en het rijplezier. Het heeft een sportieve uitstraling, een krachtige motor en een precisie in het sturen die je nauwelijks bij andere merken vindt. Het gevoel van controle en de connectie met de weg zijn ervaringen die veel mensen waarderen.