Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Model

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)

Carrosserie

Cabriolet(10)Coupé(2)Stadsauto(3)
Monovolume
Berline(1)
Break
SUV of Terreinwagen
Overige carrosserie
Bekleding
Interieur
Aantal deuren
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Aandrijving
Leeggewicht (max.)
Euronorm
Conditie
Onderhoud
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Moet nu weg
BTW verrekenbaar

Aangeboden sinds

Sorteer op

Peugeot 306 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot 306


  • Opvolger Peugeot 309
  • Gebouwd van 1993 tot 2002
  • Twee facelifts, in 1997 en 1999
  • Vijf koetswerkvormen: hatchback met drie en vijf deuren, cabriolet, break en vierdeurs sedan
  • Uitgebreid palet motoren
  • Snelle Peugeot 306 GTI
  • Auto met de reputatie voor een erg fijn rijgedrag

Peugeot introduceerde de 306 in 1997. Het was de opvolger van de Peugeot 309. Die auto was destijds eigenlijk nog ontwikkeld voor submerk Talbot, maar toen de Fransen besloten dat merk een stille dood te laten sterven werd het model - waarvan de ontwikkeling al was afgerond - toch nog een Peugeot. De 306 was daarentegen van meet af aan bedoeld als Peugeot. Niet dat dat zoveel uitmaakte.

Goed rijdende auto

De 306 is technisch erg verwant aan de Citroën ZX en diens opvolger Xsara. Het onderstel is identiek. Het staat te boek als een erg fijne bodemplaat met een uitermate verzorgd stuurgevoel en een goede combinatie tussen comfort en rijdynamiek. Die is onder meer te danken aan de ophangingsgeometrie van de achteras. Die creëerde een soort van meestuureffect.

Veel koetswerkvormen

Peugeot introduceerde de 306 als hatchback. Je had dan binnen een nagenoeg identieke koets de keuze uit drie of vijf deuren. Een conventionele cabriolet (met stoffen dak) werd in 1994 voorgesteld. Datzelfde jaar werd ook de vierdeurs aangepakt, maar de Europeaan zat toen ook al niet meer op zo’n oubollige auto te wachten. Tenslotte werd in 1997 de Peugeot 306 Break aan het gamma toegevoegd. De cabriolet bleef overigens een jaar langer in productie dan de andere koetswerkvormen. De Fransen namen wat meer tijd om z’n opvolger (met klapdak in metaal) klaar te stomen.

Motoren

De 306 was alleen te krijgen met een 1.9l dieselmotor, die er weliswaar was in verschillende versies. Ze waren tussen 70 en 90pk sterk. Het is een krachtbron die tot op vandaag bekend staat als erg robuust. Vooral de atmosferische versies (zonder turbo) bleken zo goed als onverwoestbaar. Benzinerijders hadden een uitgebreidere keuze. Daar was alles van een 1.1l tot een 2-liter beschikbaar. Naast de handgeschakelde versies, was er ook een conventionele viertrapsautomaat.

Peugeot 306 GTI

De topper van het gamma was de 306 GTI. Die werd aangedreven voor een 2-liter benzinemotor die zo maar eventjes 170pk opwekte. Hij kende niet de populariteit van de 205 GTI, maar reed wel net zo goed.

De gebruikelijke alternatieven

In de klasse van de 306, de middenklasse dus, moest Peugeot concurrentie dulden van de Renault Mégane en Citroën ZX, maar ook van de Ford Escort en Focus, de Opel Astra en de VW Golf. En uit Japanse hoek van merkbaar minder ‘inspirerende’ auto’s zoals de Nissan Almera, Toyota Corolla of Mazda 323. Alleen de Honda Civic had ook de reputatie een goed sturende auto te zijn. De Zuid-Koreanen van Hyundai en Kia speelden toen nog niet mee.

Een occasie Peugeot 306 kopen

Hoewel de 306 al een tijdje van de markt is, rijden er nog steeds heel wat rond. Je kan op 2dehands.be dan ook kiezen uit meer dan 100 tweedehandswagens. Het interieur kan inmiddels niet meer mee, maar aan de buitenzijde doorstond het ontwerp (gebaseerd op de door Pininfarina getekende Peugeot 205) de tand des tijds erg goed.

Je hebt geen groot budget nodig om een Peugeot 306 te kopen. Daarom is hij ook ideaal als startersauto, of om dagelijks mee te rijden. Voor minder dan € 1.000 kan je al exemplaren op de kop tikken. En een 306 van meer dan € 2.500 is een regelrechte uitzondering. Vaak is dat een cabriolet. Die blijven het duurst.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De Peugeot 306 heeft een compact ontwerp met een sportieve uitstraling. Hij is beschikbaar in verschillende carrosserietypen, zoals hatchback en stationwagen. De auto biedt een comfortabele rit met voldoende ruimte voor zowel passagiers als bagage. Daarnaast is de Peugeot 306 uitgerust met verschillende technologieën en voorzieningen, afhankelijk van het modeljaar en de uitvoering.
De betrouwbaarheid van de Peugeot 306 staat over het algemeen in hoog aanzien. Veel eigenaren hebben positieve ervaringen met de duurzaamheid en de levensduur van deze auto. Natuurlijk hangt de betrouwbaarheid ook af van hoe goed het onderhoud is geweest en of de auto regelmatig gecontroleerd is. Het is altijd een goed idee om een historie van de auto te bekijken voor aanschaf.
De Peugeot 306 komt met een aantal motoropties, variërend van zuinige benzinemotoren tot krachtige diesels. De keuze hangt vaak af van waar je de auto voor wilt gebruiken, of je nu rijdt voor je plezier of dagelijks woon-werkverkeer. Bovendien zijn er verschillende cilinderinhouden beschikbaar, zodat je een motor kunt selecteren die het beste bij jouw rijstijl past.
Onderhoud van een Peugeot 306 is cruciaal voor de levensduur van de auto. Regelmatige oliewissels, controle van de remmen en banden zijn belangrijk. Het wordt aanbevolen om een onderhoudsboekje bij te houden en altijd de aanbevelingen van de fabrikant te volgen. Daarnaast kan het nuttig zijn om af en toe een professional naar de auto te laten kijken, vooral als je iets ongewoons opmerkt.
Om de staat van een tweedehands Peugeot 306 te beoordelen, is het belangrijk om een grondige inspectie uit te voeren. Kijk naar de carrosserie op plekken met roest of deuken. Controleer ook de kilometerstand in verhouding tot de leeftijd van de auto en vraag naar de onderhoudsgeschiedenis. Een proefrit kan ook zeer onthullend zijn; let op het rijgedrag en eventuele vreemde geluiden.