Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)

Carrosserie

Cabriolet(21)Coupé(2)
Stadsauto
Monovolume
Berline
Break
SUV of Terreinwagen
Overige carrosserie
Kleur
Bekleding
Interieur
Aantal deuren
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Aandrijving
Leeggewicht (max.)
Euronorm
Conditie
Garantie
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Moet nu weg
BTW verrekenbaar

Aangeboden sinds

Sorteer op

Opel Tigra Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Tigra


  • Compacte tweezitter van Opel
  • Eerste generatie uit 1995
  • Eerst allen als Coupé, tweede generatie Coupé-Cabriolet
  • Geen kassucces

De Opel Tigra is een beetje een buitenbeentje. Coupé’s voor het B-segment zijn immers een zeldzaamheid. En toch was dat de niche die het bedrijf in 1995 voor z’n Tigra uitkoos. De eerste generatie had meteen een wulps lijnenspel en een aparte, bijna panoramische achterruit. En de eerste signalen waren goed. De verkoop nam een vliegende start. Maar zodra de fans van het eerste uur de bestelbon van hun Tigra op zak hadden, bekoelde de markt.

Het was niet dat de Tigra niet sexy oogde of slecht werd gepromoot. Het product viel gewoonweg tegen. Het Corsa-onderstel en de getransplanteerde 1.4 en 1.6 benzinemotoren waren onvoldoende om de vonk te doen overslaan naar de grote massa. De krachtigste Tigra moest het stellen met 106pk en een handgeschakelde versnellingsbak. En de 90pk sterke uitvoering met automaat was bijna het tegengestelde van sportief.

We noemen de Tigra een tweezitter omdat de kleine achterbank vooral geschikt was voor huisdieren of bagage, maar niet voor mensen. En dat was niet het enige probleem aan de binnenkant. Plastics waren in overvloed aanwezig en de rijhouding was niet optimaal. De eerste Tigra verkocht zo slecht dat Opel het bij een opvolger niet alleen over een ander boeg gooide, maar ook dat die sneller werd afgevoerd dan gebruikelijk. In 2000 ging hij met pensioen.

Tweede generatie

Vier jaar later, in 2004, stofte Opel de naam nog eens af. En het voegde er meteen TwinTop aan toe. Dat wijst op het metalen klapdak. Compacte cabrio’s met een wegvouwbaar stalen dak waren toen erg in de mode. Inmiddels zijn ze zo goed als verdwenen wegens te duur, te complex en erg zwaar (wat natuurlijk weegt op het verbruik en de uitstoot). Bovendien was de noodzaak om er grote stalen dakpanelen te kunnen onderbrengen in de koffer geen zegen voor de ontwerpers. Coupé-Cabriolets waren niet zelden erg lelijk. De Tigra TwinTop was in dat opzicht dan weer behoorlijk geslaagd. Het dak verdwijnt met een druk op de knop in de koffer. Dat merk je trouwens duidelijk aan het volume daar. In gesloten vorm heeft de TwinTop een riant stouwvolume van 440l ter beschikking. Met het dak open krimpt dat tot 250l.

Bij de motoren alweer en 1.4 (in combinatie met een automaat) en een 1.8 met maximaal 125pk. Maar ook een 1.3l diesel die afkomstig was van bij Fiat.

Alternatieven voor de Opel Tigra

Omdat de Tigra twee gedaanten kende, zijn de concurrenten telkens verschillend. De Tigra van de eerste generatie laat zich bijvoorbeeld perfect tegen een Ford Puma plaatsen. De tweede editie concurreert dan weer met de talrijke kleine cabrio’s van z’n tijd. De Peugeot 206CC was daarvan de populairste, maar er waren ook uitvoeringen van de Micra, je zou een Citroën C3 Pluriel kunnen overwegen of kunnen uitwijken naar een Ford Streetka.

Een occasie Opel Tigra kopen

Een Opel Tigra kost op 2dehands.be ergens tussen € 2.000 en € 7.500. Ongeveer 1 op 3 van de aangeboden auto’s is uitgerust met een dieselmotor.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De Opel Tigra is een compact voertuig met een sportief design. Hij is vaak uitgerust met een krachtige motor, heeft een stijlvolle uitstraling en biedt goede rijprestaties. De auto is ook voorzien van moderne technologie, zoals infotainmentsystemen en veiligheidsvoorzieningen, waardoor hij zowel aantrekkelijk als praktisch is.
Ja, de Opel Tigra is zeker geschikt voor dagelijks gebruik. Dankzij zijn compacte formaat is hij makkelijk te parkeren, en de comfortabele stoelen en voldoende bagageruimte maken het een handige keuze voor zowel korte ritten als langere afstanden. Bovendien biedt hij een plezierige rijervaring, waardoor je elke rit aangenaam zult vinden.
De Opel Tigra kent meestal verschillende motorvarianten, waaronder zowel benzine- als dieselmotoren. Deze varianten bieden verschillende niveaus van vermogen en efficiëntie, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw rijstijl en voorkeuren past. Het is raadzaam om tijdens een testrit te voelen welke motorvariant jou het meest aanspreekt.
Het interieur van de Opel Tigra is ontworpen met gebruiksgemak en comfort in gedachten. Het beschikt over stijlvolle afwerkingen en comfortabele stoelen, waardoor je je gelijk op je gemak voelt. Ook is er aandacht besteed aan technologie, met functies zoals een gebruiksvriendelijk infotainmentsysteem en voldoende opbergruimte voor al je spullen.
De Opel Tigra valt vooral op door zijn sportieve uitstraling en dynamische rijgedrag. In vergelijking met andere auto's in zijn klasse, biedt de Tigra vaak een betere balans tussen stijl en prestaties. Daarnaast heeft hij een unieke karakteristieke vormgeving die hem onderscheiden maakt van de massa. Hierdoor is hij niet alleen een praktische keuze, maar ook een statement op de wegen.