Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Garantie
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Sorteer op

Opel Corsa Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Corsa


  • Beschikbaar als drie- en vijfdeurs
  • Compacte hatchback van Opel (B-segment)
  • Vier generaties Opel Corsa, sinds 1983
  • De snelle Corsa’s: vroeger de GSI, nu de OPC

Wanneer Volkswagen in 1975 met de Polo op de markt kwam, moest Opel wel reageren en zelf een compacte auto onder de - toen nog - Kadettpositioneren. Dat werd de Corsa, die in 1983 werd geïntroduceerd. Hij is er als driedeurs en vijfdeurs, maar uit de beginjaren van het model dateert ook nog een sedan. Op andere markten was er zelfs een break.

Opel Corsa E

Opel introduceerde in 2014 een nieuwe generatie van de Corsa. De vierde al. Die is niet groter dan z’n voorganger en tikt af op de psychologische (lengte-)grens van 4 meter. Beide koetswerkversies zijn bovendien exact even ruim, al gaf Opel de driedeurs een wat dynamischer profiel, vooral ter hoogte van de achterste zijruiten.

Kwaliteiten

De Opel Corsa staat algemeen bekend als een degelijke, voorspelbare auto. Dat is hij ook altijd al geweest. De jongste twee generaties zet Opel steevast meer in op technologie en uitrusting. Daardoor kan het zomaar dat een Corsa is uitgerust met bijvoorbeeld een verwarmbaar stuur.

De Duitsers waren er jaren geleden al als de kippen bij om een kleine dieselmotor te introduceren. Een 1.3l die door Fiat wordt gebouwd en ook daar dienst doet in compacte modellen. Je vindt hem onder meer in de populaire Fiat 500, Panda en Punto. Daarnaast was er ook nog een 1.7l dieselmotor - een robuuste eenheid. Benzinerijders hebben de keuze uit alles van een 1.0l tot een 1.6l. Het zijn bijna uitsluitend viercilinders, maar recent werden ook driecilinder benzinemotoren geïntroduceerd. Het gros van de versies in ons land is uitgerust met een handbak, maar er is ook al tijden een automaat leverbaar.

De snelste Opel Corsa

De OPC-afdeling (wat staat voor Opel Performance Center) richt zich al 15 jaar uitsluitend op de ontwikkeling van de snelste modellen van het merk. En ook van een Corsa. Die Corsa OPC nam als het ware de fakkel over van de Corsa GSI die in de beginjaren de rol van pocket-rocket voor z’n rekening nam. Inmiddels zijn de OPC’s, voorzien van een 1,6l turbomotor, al ruim 200pk sterk.

Vier generaties

Er zijn inmiddels vier generaties van de Corsa. De eerste kwam in 1983 en bleeft 10 jaar in productie. In ’93 was er een tweede Corsa en in 2000 werd die weer afgelost door generatie 3. De vierde productversie werd gelanceerd in 2014. Die oogt anders dan generatie 3, maar hij is er in grote mate op gebaseerd. Vandaar dat de afmetingen nauwelijks afwijken.

De populairste Corsa’s

Hoewel de 1.3l dieselmotor van de Corsa in ons land fiscaal interessant is en hij een lage CO2-uitstoot heeft, kiest het gros van de klanten voor benzinemotor. Wellicht omdat de Corsa vaak wordt gebruikt om relatief korte afstanden af te leggen. Tweedehandsvoertuigen van dit type hebben daarom ook vaak een eerder lage kilometerstand. Bij de actuele benzines is de 1.0l met 65pk de populairste. Daarna volgt de 1.2 benzine met 85pk. De verdeling tussen drie- en vijfdeursversies is dan weer nagenoeg gelijk.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De Opel Corsa staat bekend om zijn compacte formaat en wendbaarheid, wat het een ideale auto maakt voor stadsritten. Het biedt een moderne uitstraling met een sporty interieur, en is vaak uitgerust met handige technologieën zoals een infotainmentsysteem en assistentiesystemen. Daarnaast is de Corsa energiezuinig, wat het aantrekkelijk maakt voor milieubewuste rijders.
Over het algemeen wordt de Opel Corsa als een betrouwbare auto beschouwd. Veel eigenaren rapporteren dat ze weinig problemen ondervinden bij normaal onderhoud. Regelmatige servicebeurten en goed onderhoud kunnen de levensduur van de auto aanzienlijk verlengen, waardoor je met een gerust hart op weg kunt gaan.
De Opel Corsa is beschikbaar met verschillende brandstofopties, waaronder benzine en diesel. Deze variaties bieden je de keuze tussen meer vermogen met benzine of een zuiniger alternatief met diesel. Onlangs zijn er ook hybride versies beschikbaar gekomen, wat weer een stap is richting duurzamere mobiliteit.
De bagageruimte van de Opel Corsa is een van de aantrekkelijke kenmerken als je op zoek bent naar een praktische stadsauto. Met een capaciteit van ongeveer 309 liter biedt het voldoende ruimte voor boodschappen, koffers of andere benodigdheden. Door de achterbank neer te klappen, kun je deze ruimte verder uitbreiden, wat het nog functioneler maakt voor langere ritten.
Wat betreft veiligheidskenmerken is de Opel Corsa meestal goed uitgerust. Het bevat functies zoals airbags, ABS, en ESP voor betere stabiliteit. Bovendien zijn er vaak extra's zoals parkeersensoren en een achteruitrijcamera beschikbaar, wat het parkeren vergemakkelijkt. De Corsa heeft ook verschillende veiligheidsbeoordelingen, wat bijdraagt aan het vertrouwen in de auto.