Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)

Carrosserie

Cabriolet(3)
Coupé
Stadsauto(2)
Monovolume
Berline(23)
Break
SUV of Terreinwagen
Overige carrosserie(1)
Bekleding
Aantal deuren
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Conditie
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Moet nu weg
BTW verrekenbaar

Aangeboden sinds

Sorteer op

Mercedes-Benz 190 Serie Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes 190-Serie


  • Een absolute klassieker
  • Gebouwd vanaf 1956
  • Beschikbaar als sedan en als cabrio, gebaseerd op de fameuze 300SL
  • tweede generatie vanaf 1962
  • Opnieuw een 190 in 1984

De Mercedes 190 staat te boek als een echte klassieker. En het maakt naarmate de tijd vordert almaar minder uit of het gaat om een auto uit de jaren vijftig of zestig, dan wel om z’n modernere interpretatie uit de eighties. Maar laat ons beginnen bij het begin. In 1956 is de 190 in de eerste plaats een statige en erg klassieke sedan. Zelfs in zijn tijd. Hij is robuust en comfortabel, maar niet meteen erg snel. Er bestonden verschillende versies, maar veel verder dan 75pk en een top van 140km/u gingen ze niet. Maar die sedan is nog steeds net zo’n klassevolle verschijning als weleer en dat merk je ook aan de prijs. Daarnaast was er natuurlij kook de Mercedes 190SL. Die zag er net zo uit als de roadster-versie van de beroemde 300SL ‘Gullwing’. Maar hij had wel hetzelfde onderstel als de eerder genoemde sedan. Op vlak van uitstraling zijn de twee dus niet vergelijkbaar, maar op vlak van prestaties wel. In 1962 kwam er een nieuwe versie.

In 1984 stofte Mercedes de ‘190’ benaming nog eens af. Ditmaal voor een nieuw revolutionair project voor de middenklasse. Een nieuwe baby-benz die een revolutionair ultrastijf (voor z’n tijd uiteraard) zelfdragend koetswerk kreeg, een bijzonder geavanceerde ophanging en een vooruitstrevende aerodynamische vormgeving. Dat ging bij tijden erg ver. Zo had de Mercedes een innovatieve enkelvoudige ruitenwisserarm die vooral bij hevige regenval opvallend effectief bleek. Hoewel hij er ook een tikkeltje klassiek uitzag, was het een auto die op vlak van dynamische capaciteiten wou en kon wedijveren met BMW’s 3-Reeks. Op circuit, en met name in de Duitse DTM, droogde Mercedes BMW meermaals af. De huis-tuin-en-keuken-versies waren niet altijd even vlot (Mercedes haalde relatief weinig vermogen uit behoorlijk grote motoren), maar er was net omwille van de homologatie voor de autosport wel een potige versie. De krachtigste van allemaal droeg een opzichtige spoilerset en uitgeklopte wielkasten. Die is nu al gegeerd door verzamelaars en de rest van het 190-aanbod lijkt dezelfde weg op te gaan.

De conservatieve vermogens-afgifte van de motoren, keerde overigens flink dividend uit. Net als de grotere Mercedessen van z’n tijd, bleek de 190 wanneer kundig onderhouden zo goed als onverwoestbaar. Er zijn exemplaren met meer dan een miljoen kilometers.

Alternatieven voor de Mercedes 190

Als u een 190 uit de eighties overweegt, dan hebben we met de Dreier van BMW al z’n grootste concurrent uit die tijd achter de kiezen. En bij de echte klassiekers is een rationele vergelijking al helemaal van geen tel.

Een occasie Mercedes 190 kopen

Voor de klassieke sedans trek je misschien wel € 25.000 uit. De 190 SL? Daar kan u zelden nog bij aan de bak komen voor minder dan € 100.000. Geld waarmee je ook een echte sportwagen koopt uit die tijd, maar ook dat doet voor de kopers weer minder terzake. En de 190 uit de eighties? Die kan je nu voor enkele duizendjes op de kop tikken.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De meest voorkomende problemen bij de Mercedes-Benz 190-serie zijn roestvorming, vooral op de carrosserie en onderstel. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met versleten ophangingsdelen en elektrische storingen. Het is belangrijk om bij aankoop van zo'n auto goed te kijken naar deze punten, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
Een goed onderhouden Mercedes-Benz 190 herken je aan de algehele staat van de auto. Kijk naar de carrosserie, zijn er geen roestplekken of deuken? Daarnaast is het verstandig om het onderhoudsboekje te controleren. Een volledige onderhoudshistorie geeft inzicht in de zorg die de auto heeft gekregen. Let ook op de bandenspanning en het functioneren van de verlichting.
De Mercedes-Benz 190-serie is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de 190E en 190D. De 190E is de benzineversie en komt met verschillende motorvarianten, terwijl de 190D de dieselversie is. Elk van deze modellen heeft unieke eigenschappen met betrekking tot prestaties en brandstofverbruik, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij jouw rijstijl past.
Het onderhoud van een Mercedes-Benz 190 omvat regelmatig olie- en filtervervangen, het controleren van de remmen en ophangingssystemen, en de controle van elektrische systemen. Het is ook belangrijk om regelmatig de bandenspanning en profiel diepte te controleren. Voor specifieke onderhoudsbeurten kun je het beste terecht bij een erkende specialist die ervaring heeft met dit model.
Leuke accessoires voor een Mercedes-Benz 190 kunnen variëren van originele matten en sierlijsten tot moderne upgrades zoals een nieuw infotainmentsysteem. Er zijn ook verschillende retro-stickers en logo's beschikbaar die je auto een eigen unieke uitstraling kunnen geven, perfect voor liefhebbers van de klassieke stijl.