Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Sorteer op

Mercedes-Benz

Informatie

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz is het oudste automerk ter wereld. Carl Benz produceerde voor het eerst een zelf-aandrijvend rijtuig in 1885 en zijn vrouw Bertha was wellicht de eerste persoon op aarde die een autoritje maakte. Een jaar later nam Gottlieb Daimler de onderneming onder zijn koepel van Daimler AG. Op de manier ontstond Mercedes-Benz. De Duitse autogigant vervaardigt personenwagens, bestelwagens, bussen, vrachtwagens, racewagens en zelfs vliegtuigen.

Wat maakt een Mercedes-Benz?

Eigenaars van een Mercedes-Benz pronken graag met hun wagen. En dat is niet slecht bedoeld. Een Mercedes is een kwaliteitsauto, maar in de eerste plaats een luxeproduct, voor de betere middenklasse tot de absolute top van de maatschappij. In de jaren ’70 en ‘80 had het automerk een bijna onverwoestbaar imago. Na de lancering van de Mercedes-Benz 200D-series, moest je tot 2 jaar op de wachtlijst staan om eentje in handen te krijgen.

De 200-opvolgers uit de jaren negentig werden omgedoopt tot de Mercedes E-klasse. De dieselmotoren gebruikt in deze modellen stonden bekend om hun rustige rijervaring, lange levensduur en lage verbruikskost. De ‘taxi-Mercedes’ gaat makkelijk 500.000 kilometer mee en werd daarom vaak gekocht door servicebedrijven. Schrik daarom zeker niet af als je op 2dehands een Mercedes-Benz tegenkomt met 200.000 km op de teller! Je kan misschien een koopje doen… Vraag de kilometerhistorie wel altijd na aan de hand van rekeningen of een serviceboekje.

De #1 strijd tussen Mercedes en BMW begint

Rond de eeuwwisseling werd Mercedes-Benz geplaagd door kwaliteitsproblemen, voornamelijk door storingen in nieuwe auto-elektronica. De Mercedes-Benz C-klasse en E-klasse die jaren werden gezien als dé standaard luxewagens, werden voor het eerst van de troon gestoten, door de BMW 7-series. De dalende verkoopcijfers van de sedans werden goedgemaakt met de oprichting van compacte segmenten, de A- en B-klasse. Ook de GLC-klasse van de SUVs moest de duimen leggen tegen de BMW X5 of de Volvo XC90, maar de terreinwagens uit de G-klasse een heropleving kende in het stadsverkeer.

De eerste Mercedes A-klasse uit 1997 had een grotere laadruimte dan de meeste soortgenoten en was vele male veiliger dankzij de nieuwe ‘sandwich-technologie’. Ook de B-klasse die in 2005 werd opgestart, was een sprong in het duister. Voor het eerste sprak Mercedes over termen als ‘moduleerbaar’ en ‘betaalbaar’. De nieuwe klasse snoepte marktaandeel weg van bijvoorbeeld de Volkwagen Touran.

Opnieuw naar polepositie

Van technische mankementen is er al jaren geen sprake meer. Mercedes loopt opnieuw mee vooraan in technologische vooruitgang, met technologie die bestemd is voor de middenklasse: de VW Golf, Opel Astra of Ford Focus ondervinden steeds meer concurrentie van de Mercedes A-Klasse, de Vito werd meermaals gekozen tot bestelwagen van het jaar en ook de sedans zitten opnieuw in de lift.

Toch zal een Mercedes altijd een luxeproduct blijven, met een hoge inruilwaarde. Ook occasie betaal je dus voor de merknaam. Je wacht daarom best niet te lang als je op 2dehands een goede aanbieding ziet.