Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Sorteer op

Chevrolet

Informatie

Chevrolet

Ingenieur Louis Chevrolet werd geboren in 1878 in het Zwitserse La-Chaux-de-Fonds. Op zijn 20ste besloot hij te emigreren naar de Verenigde Staten. Hij wilde zich er verder onderrichten in de autotechniek. Daarnaast groeide Louis uit tot één van de beste autocoureurs van zijn tijd. In 1911 richt Chevrolet samen met William Durant, de latere directeur van General Motors, de Chevrolet Motor Car Company of Michigan. Chevrolet werd (en is nog steeds) het sterkste merk van GM, tussen andere groten als Opel, Saab, Hummer of Buick.

Daewoo in de mix

Binnen General Motors ontwikkelt Chevrolet zich al snel tot een luxemerk met een breed modellenpalet, waaronder limousines, terreinwagens, pick-up trucks en later ook SUV's. In België heeft Chevrolet echter nooit een groot publiek bereikt. In heel Europa stonden Chevrolets bekend als enorme brandstofverbruikers en als logge, onhandelbare wagens, bedoeld om lange stukken rechtdoor te rijden op Amerikaanse highways.

Daarom kocht GM in 2002 het Koreaanse bedrijf Daewoo en verkocht de auto’s onder het Chevrolet handelsmerk in Europa. Koreaanse wagens zijn uiterst geschikt voor korte afstanden en drukke steden. Op die manier waren nieuwe modellen als de Chevrolet Aveo (2002) of de Chevrolet Matiz (2005) meer in lijn met de wensen van de Europese consument en kregen we in België voor het eerst te horen van de ‘Chevy’.

Chevrolet export op goed geluk

Toen Chevrolet in 2003 aankondigde dat het wilde besparen op brandstofverbruik, zag de situatie in Europa er rooskleuriger uit. Zo was de Chevrolet TrailBlazer de eerste die de Active Fuel Management-technologie kreeg en de Chevrolet Silverado een hybride motor. In beide modellen ging het verbruik meer dan 10% omlaag. Toch presteerden beiden onder de verwachting.

De laatste 20 jaar Chevrolet export is namelijk één groot trial & error-verhaal. Sommigen types scoorden goed, anderen gingen volledig de mist in. Laat je dus eerst goed informeren voor je besluit een Chevrolet te kopen. Behalve de reeds genoemde Aveo en Matiz raden wij de Volt, Captiva, Camaro en de Suburban aan. En ook de Corvette, de sportiefste Chevy, die vandaag als apart merk verkocht wordt binnen GM.

Uit het grote segment komen de Chevrolet Captiva, een SUV met 7 zitplaatsen, en de Suburban, ’s werelds eerste SUV die al meer dan 80 jaar in productie is. De Chevrolet Camaro is een meer betaalbare kopie van de Ford Mustang en de Chevrolet Volt, nooit officieel tot in België geraakt omdat hij hier werd omgedoopt tot de Opel Ampera, is één van de meest populaire elektrische wagens in de VS.

Geen autohandel meer in Europa

Intussen worden er geen nieuwe Chevrolet-modellen meer naar Europa geëxporteerd. Dat besliste General Motors in 2013 na de enorme terugval van verkochte exemplaren door de economische crisis. GM zou zich in ons continent meer toeleggen op huismerk Opel. Gelukkig vind je op 2dehands.be nog voldoende occasies. En Chevrolet-eigenaars moeten niet wanhopen, want het merk is verplicht om nog minstens 10 jaar onderdelen te blijven voorzien. In de rest van de wereld boert Chevrolet trouwens nog wel rustig voort. In Amerika drijft het merk meer verkoop dan alle andere merken van GM samen.