Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Sorteer op
Je hebt gezocht in

Audi

.
Informatie

Audi

In 1899 startte August Horch een eigen bedrijf in ‘Automobielwerke’. Zijn Audi, wat Latijn is voor Horch, richtte zich voornamelijk op de autosport. Die roots raakte hij nooit kwijt, maar zijn onderneming wel. Audi viel de voorbije eeuw in vreemde handen. In de jaren 30 werd het onderdeel van de holding Auto-Union. Tijdens de Tweede Wereldoorlog mocht Auto-Union geen auto’s, maar alleen pantservoertuigen produceren en zo viel de fabriek prooi voor Mercedes-Benz. In 1965 besloot de Volkswagen Groep om Auto-Union over te nemen en opnieuw om te dopen tot Audi.

Een Audi is een sportieve leasewagen

Na de overname door Volkwagen AG kende Audi een identiteitscrisis. De Audi 50 uit de jaren ’70 leek verdacht veel op de populaire VW Golf en de Audi 80 zou je al snel voor een Passat nemen. Het is pas begin jaren ’80 wanneer Audi zijn ware aard terugvindt. Onder de motorkap is een Audi een racewagen. De Audi Quattro was de eerste vierwielaandrijver die in competities werd ingezet en zegevierde in zowat elke rally waar hij aan meedeed. Nog steeds maakt Audi reclame op de racebaan. Met de R8 won Audi Le Mans van 2000 tot 2005, de Audi R10 controleerde 2008 tot 2010 en de Audi R18 finishte als eerste van 2010 tot 2014. En ook de Audi TT heeft zijn strepen op de piste verdiend.

Audi is geen grootverkoper. De verkoopcijfers doen het minder goed dan rechtstreekse concurrenten BMW, Mercedes en Volvo. Daarom richt het zich op specifieke niches. Na racewagens verkoopt Audi vooral aan bedrijven: comfortabele leasewagens waarmee je al eens op klantenbezoek durft. De A4 en de A6 worden aangeboden in de meest uiteenlopende business-pakketten.

Audi Royale

Midden jaren negentig stapte Audi over naar de bekende benaming: A voor hatchback, Q voor crossover en R voor roadster. De meest populaire modellen zijn de middelgrote sedans met als koploper de Audi A4, waarvan er elke maand 50.000 exemplaren verkocht worden. Op 2dehands is het aanbod van deze luxe vijfdeurs dubbel zo groot als dat van het nummer twee: de compactere A3. De kleinste van de familie, de Audi A1, maakte zijn intrede pas in 2010. Deze verbruiksvriendelijke stadswagen wordt geproduceerd in Brussel.

De afgelopen tien jaar zijn de grote sedans en SUVs een opkomend segment. De A6, A7 en A8 kennen een buitengewoon hoog afwerkingsniveau en komen standaard met de laatste nieuwe autotechnologie. De Q7 en Q8 SUVs kunnen steevast rekenen op Audi’s Quattro-vierwielaandrijving en zowel het externe als interne design zijn hyper futuristisch. Maar daar betaal je voor. De Audi Q7 is ongeveer €10.000 duurder dan zijn rivaal, de Volvo XC90.

Een Ecomotive in de toekomst?

In 2012 nam Volkswagen Group het hoofdaandeel in Porsche, een andere Audi-concurrent. Mogelijk heeft dit gevolgen voor Audi. Komt er een goedkoper model aan? Of blijft Audi zich focussen op exclusiviteit en sportiviteit? Binnen de Volkswagen Groep zijn er alleszins goedkopere alternatieven als Volkswagen, Skoda en Seat. Op die manier betaal je je als Audi-eigenaar nooit blauw aan een onderhoud of een onderdeel. Ook niet tweedehands.