Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Sorteer op

BMW 3 Serie Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

BMW 3-Serie


  • Erg populaire middenklasser van BMW
  • De populairste ‘beemer’ van het land
  • Uitgebreid gamma met een sedan, coupé, break, cabrio en een ruimere ‘GT’
  • Uitgebreid motorenaanbod met benzine, diesel en benzine-hybride
  • Leasing zorgt voor ruim aanbod recente occasies
  • Bovengemiddeld waardevast

De BMW 3-Reeks is inmiddels al aan z’n zesde generatie toe. De eerste (E21) kam in 1975 op de markt. Hij vestigde meteen de reputatie van een echte rijdersauto te zijn en dynamisme hoog in het vaandel te dragen. Een imago dat BMW tot op de dag van vandaag uitmelkt. En ook in het design vinden we nog steeds subtiele hints naar deze oer-3-Reeks terug. Met name in de keuze voor dubbele ronde koplampen.

Zes generaties 3-Reeks

Na de BMW E21 volgende de BMW E30, een 3-Reeks die net als de eerste productgeneratie een ware cult-status kreeg en een erg actieve liefhebberscommunity kent. Die zorgen ervoor dat ook de oudere exemplaren gegeerd blijven en dat onderdelen en stukken voor vervanging of onderhoud vlot verkrijgbaar zijn. Deze 3 stond in de catalogus van 1982 tot 1994, waarna hij door de E36 werd afgelost. In 1998 was het vervolgens de beurt aan de E46, in 2005 aan de E90 en in 2012 aan de huidige F30. BMW lanceerde eerst de berline- en breakversies en bracht telkens in een later stadium een coupé en cabrio op de markt. Die auto’s bleven dan telkens wat langer in productie. Bij de nieuwe 3-Reeks besloot BMW de coupé en cabrio als 4-Reeks in de markt te zetten, hoewel ze technisch nog steeds identiek zijn aan de vierdeurs.

Alternatieven voor de BMW 3-Reeks

De BMW 3 komt uit in het erg competitieve marktsegment van de grote middenklasser. In dat marktdeel is nagenoeg elke zichzelf respecterende autobouwer actief. Vernauwen we echter de zoekopdracht tot modellen die eveneens een meer premium imago hebben, dan kunnen we als concurrenten in de eerste plaats de Audi A4 en Mercedes C-Klasse aanhalen. Wie in een alternatieve bui is, kan er ook een Volvo S60, Jaguar X-Type of Lexus IS aan toevoegen. En negeer ook de Volkswagen Passat of Opel Insignia niet.

Modelvarianten

De basis van het aanbod van de 3-Reeks is de sedan. Dat is een conventionele vierdeurs die het imago heeft één van de best sturende auto’s uit z’n segment te zijn. Naast de sedan bestaat er ook nog een conventionele break, een tweedeurs coupé en een daarop gebaseerde cabrio. Van de jongste generatie staat echter ook een BMW 3-Reeks GT in de catalogus. Een auto waarmee BMW een alternatief voor een monovolume wil bieden, zonder dat de GT er ook echt één is. Hij is een beetje hoger dan de vierdeurs, biedt meer binnenruimte en dankzij z’n vijfde deur is de laadruimte beter bereikbaar.

Motorversies

BMW heeft de 3-Reeks steeds uitgerust met een ruim aanbod aan motoren. Gezien z’n ankers in het populaire leasingsegment is echter bijna elke Belgische 3 voorzien van een dieselmotor. Die presteren doorgaans goed en zijn niet enkel op papier maar ook in realiteit zuinig. De meest zuinige versies van de jongste jaren hebben ook EfficiëntDynamic op de kofferklep staan. Dat is BMW’s benaming voor een reeks brandstofbesparende technologieën. Een benzine-hybride maakt sinds vorige generatie deel uit van het aanbod en er is ook nog een compleet gamma in ons land erg zeldzame benzineversies. Het gamma omvat onder meer vier- en zescilinder turbomotoren. Het overgrote deel van de recente BMW 3-Reeksen is voorzien van een handgeschakelde zesbak, maar vooral krachtiger motoren worden vaak met een automaat aangeboden. De meest recente hebben tot 8 versnellingen.

Koning BMW M3

BMW introduceerde voor het eerst een M3 in 1986. De M in de benaming staat voor Motorsport. De eerste generatie was in feite een homologatiewagen voor het Duitse toerwagenkampioenschap DTM. Het model is sindsdien uitgegroeid tot een waar icoon en oudere versies leveren veel geld op.