Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Aggregaten

Informatie

Een aggregaat kopen: elektriciteit op onbereikbare plekken

Als je vaak werkt op plaatsen waar er weinig of geen elektriciteit aanwezig is, zoals nieuwbouwwoningen, kan je een stroomgenerator kopen. Die wekt de stroom voor je op waardoor je in optimale omstandigheden je werk kan verrichten. In dat geval is het handig een aggregaat te kopen dat licht en gemakkelijk te verplaatsen is. Maar je kan ook een stroomgroep kopen voor op plaatsen waar continue stroomvoorziening belangrijk is. Het vermogen dat je nodig hebt, gaande van 1 kVA tot 30 kVA of meer, hangt af van de toestellen die je wil aansluiten. 

Een tweedehands generator: een interessant koopje

Als je occasioneel een generator nodig hebt, is een tweedehands generator een interessante optie. Hierbij let je op dezelfde punten als bij een nieuwe generator. Zo heb je aggregaten die werken op benzine of op diesel. Een benzinemotor is vaak stiller en goedkoper in aankoop. Een dieselmotor is echter robuuster en meer geschikt voor professionele toepassingen. Voor residentieel gebruik vind je nu ook generatoren op aardgas die je continu kunt gebruiken. Bepaal het gebruiksgemak dat je wenst bij het opstarten: handmatig met een koord, handmatig met een elektrische starter of vanop afstand met een afstandsbediening. Met deze tips is het juiste aggregaat binnen handbereik!

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Voor beginners zijn er veel leuke doe-het-zelf projecten om mee te starten. Denk aan het maken van eenvoudige meubels zoals een boekenplank of een bijzettafel. Je kunt ook een decoratief schilderij maken of je eigen plantenbakken bouwen. Deze projecten zijn niet alleen leuk om te doen, maar ze helpen je ook om vertrouwd te raken met gereedschap en technieken.
Bij het kiezen van gereedschappen is het belangrijk om te bedenken wat voor soort projecten je wilt gaan doen. Begin met basis gereedschappen zoals een hamer, schroevendraaier en zaag. Als je van plan bent om serieuzere projecten aan te pakken, overweeg dan om elektrisch gereedschap aan te schaffen, zoals een boormachine. Zorg ervoor dat je ook denkt aan beschermende uitrusting, zoals een veiligheidsbril.
Bij het werken met bouwaggregaten is veiligheid absoluut cruciaal. Zorg ervoor dat je altijd de juiste beschermingsmiddelen draagt, zoals een helm en handschoenen. Lees ook altijd de bedieningshandleiding van de apparatuur voordat je deze gebruikt. Controleer regelmatig je gereedschappen en apparatuur op slijtage of schade om ongelukken te voorkomen. En vergeet niet om je werkgebied opgeruimd en veilig te houden.
Voor buitenprojecten is het belangrijk om materialen te kiezen die bestand zijn tegen de elementen. Houtsoorten zoals teak of ceder zijn populair omdat ze natuurlijk resistent zijn tegen rot. Daarnaast kun je ook denken aan composiethout voor lange levensduur. Voor betonprojecten is het belangrijk om kwaliteitscement te kiezen dat specifiek is ontworpen voor buitengebruik.
Duurzaam werken in je doe-het-zelf projecten kan op verschillende manieren. Probeer gerecycleerde of tweedehands materialen te gebruiken en kies voor duurzame houtsoorten. Gebruik verf of afwerkingen die op waterbasis zijn, want die zijn minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast kun je ook projecten plannen die energie-efficiënt zijn, zoals het installeren van een regenton voor je tuin.