Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Sorteer op

Volkswagen Polo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Polo


  • Compacte middenklasser
  • Kleine broer voor de Volkswagen Golf
  • Inmiddels al groter dan de eerst Golf-generatie

Compacte Volkswagen

Toen de Golf al halverwege de jaren zeventig als gezinswagen een groot succes bleek, wou Volkswagen al snel een nog compactere auto. Als instapper of - toen ook al - zelfs als tweede auto. Hij was er tijdens de eerste generaties in een aantal koetswerkstijlen. Een conventionele berline, een driedeurs en zelfs een heuse coupé. Er was zelfs ooit een Volkswagen Polo break. Maar de populariteit van de hatchback haalde het. Tegenwoordig heb je de Polo in erg gelijkaardig ogende versies met 3 of 5 deuren. Voorwielaandrijving maakt al van meet af aan deel uit van het recept en is nog steeds present in de inmiddels vijfde generatie van het model.

Erg veel concurrentie

De Polo is een franjeloze auto die vooral overtuigt met rationele argumenten. Z’n Duitse nationaliteit heeft positieve invloed op de restwaarde. De afwerking is degelijk, het plaatsaanbod groot. Concurrenten als een Citroën C3, Ford Fiësta, Nissan Micra, Renault Clio of Toyota Yaris zijn allemaal wat frivoler. Zelfs de Duitse Opel Corsa werpt zich wat speelser op dan de Polo. Maar een Polo GTI hoort het hart wel wat sneller te doen slaan. Als de Polo een moet hebben, laat het dan z’n bij tijden karige uitrusting zijn. Duitse autobouwers hebben de gewoonte om hun klanten te laten betalen voor opties die elders standaard zijn.

Zoveel versies

De prestaties van al die verschillende Polo’s lopen ver uit elkaar. De instapper (1.2 TSI) vergt nog meer dan 16 seconden voor de honderdsprint, terwijl de al 180pk sterke 1.4 TSI in de Polo GTI naar 100km/u kan in 6,9 seconden. Het verbruik loopt daarom ook behoorlijk ver uit elkaar, maar de zuinigste recente versies schommelen al rond 3 liter.

5 generaties

Zoals gezegd, de eerste Polo was er al halverwege de seventies. In 1975 kwam het model voor het eerst op de markt, toen nog gebaseerd op de Audi 50. De tweede generatie hield het opvallend lang vol. Van 1981 tot 1994. De Polo III werd geïntroduceerd in 1994 en vertegenwoordigde een zevenmijlsprong voor het model. Bij de vierde generatie (2002) werd Volkswagen’s platformstrategie naar de Polo doorgetrokken. Dat betekent dat de basis toen (en nog steeds) gedeeld wordt met de Skoda Fabia, Seat Ibiza en - in recente tijden - ook de in België gebouwde Audi A1. De vijfde generatie werd weerom groter. Hij is nu al groter dan de eerste twee generaties van de VW Golf. Maar hij werd nu ook wat lichter. Dat heeft een positieve invloed op het verbruik.

Benzines winnen aan populariteit

De wat oudere Polo diesels (SDI-motoren) hebben de reputatie nagenoeg onverslijtbaar te zijn maar de prestaties van die motoren zijn eerder matig. Modernere turbodieselmotoren zijn veel vlotter. Die waren tot enkele jaren geleden erg populair in het segment omwille van fiscale stimuli. Sinds die weg vielen zijn compacte benzines weer aan een opmars bezig. Ongeacht de motorversie is het zo dat het meerendeel van de Polo’s over en vijfdeurskoetswerk beschikt en dat handgeschakelde versies veel vaker voorkomen dan auto’s met een automaat.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De Volkswagen Polo staat bekend om zijn compacte afmetingen en slimme ontwerp. Het biedt een ruim interieur met geweldige afwerking. De meeste modellen hebben moderne infotainmentsystemen, verschillende motoropties, van zuinige diesels tot krachtige benzinemotoren, en een keuze uit handgeschakelde of automatische transmissies. De Polo is ook eenvoudig in gebruik, waardoor het een populaire keuze is voor zowel jonge bestuurders als ervaren automobilisten.
De Volkswagen Polo is over het algemeen een betrouwbare auto. Veel eigenaren melden weinig problemen na jaren van gebruik. Volkswagen staat bekend om zijn kwaliteitscontrole, en de Polo is daarop geen uitzondering. Het is wel belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen, zoals het vervangen van olie en het controleren van de remmen, om ervoor te zorgen dat hij soepel blijft rijden.
Het brandstofverbruik van een Volkswagen Polo hangt af van het motortype en de rijomstandigheden. Gemiddeld kun je rekenen op 5 tot 6 liter per 100 kilometer voor een benzinemodel en iets meer voor dieselmodellen. De nieuwste modellen zijn uitgerust met efficiëntie-verhogende technologieën, waardoor ze zeer zuinig kunnen zijn, vooral in stadsverkeer. Dit maakt de Polo aantrekkelijk voor dagelijks gebruik.
De Volkswagen Polo is uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals airbags, elektronische stabiliteitscontrole en een geavanceerd remsysteem. Daarnaast zijn veel recente modellen voorzien van rijassistentiesystemen, zoals automatische noodremassistentie, parkeersensoren en zelfs adaptieve cruisecontrol. Deze voorzieningen helpen om de veiligheid van zowel de bestuurder als andere weggebruikers te waarborgen.
Ja, de Volkswagen Polo is zeker geschikt voor gezinsgebruik. Het biedt voldoende ruimte voor passagiers en bagage, en de achterbank is comfortabel voor langere ritten. Daarnaast is de auto gemakkelijk te besturen, wat het ideaal maakt voor dagelijkse ritten naar school of werk. De praktische indeling en de mogelijkheid om accessoires zoals autostoelen te installeren, maken de Polo een goede keuze voor gezinnen.