Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Garantie
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Sorteer op

Opel Astra Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Astra


  • Ruime, populaire middenklasser
  • Goedkoper dan rechtstreekse concurrent VW Golf
  • Ook als ruime break, sportieve driedeurs
  • Snelle Opel Astra OPC

Bijna tachtig jaar (!!) land, verdedigde de Kadett de kleuren van Opel in het populaire segment van de middenklassers. Tot het bedrijf het begin jaren negentig tijd vond voor wat anders. In 1992, inmiddels ook al ruim 20 jaar geleden dus, introduceerde Opel de Astra. De eerste generatie droeg de interne typebenaming F. De tweede generatie Astra (G) kwam in 1998 op de markt, zes jaar later was het de beurt aan de Astra H en sinds 2010 kennen we de huidige Opel Astra J. Sinds z’n introductie bouwde Opel al meer dan 10 miljoen Astra’s. Het occasie-aanbod is dan ook erg ruim en divers.

Opel positioneerde het model altijd al als een betrouwbare, ruime gezinswagen, maar de jongste jaren doet het merk grote inspanningen om ook de beschikbaarheid van de laatste snufjes aan die lijst toe te voegen. Je vindt daarom Astra’s met een instelbare ophanging, een verwarmbaar stuur, camera’s die verkeersborden lezen en adaptieve verlichting.

Koetswerkversies

De vijfdeurs is de meest voorkomende versie van de Astra. Maar die wordt op de voet gevolgd door de break. Logisch, want dat is in West-Europa een populaire manier om extra belaadbaarheid te koppelen aan aardige prestaties. En de Astra is één van de ruimste breaks uit z’n segment. Een sportiever georiënteerde driedeursversie - door Opel GTC gedoopt - is een stuk zeldzamer, doch zeker niet onvindbaar. Dat laatste kan je eigenlijk wel zeggen van een Astra sedan. De nochtans goed gelijnde vierdeurs werd slechts mondjesmaat in West-Europa geleverd. Je hebt meer kans om een Astra Cabrio te vinden. Een auto die de eerste twee generaties voorzien was van een stoffen kap en daarna een metalen vouwdak (Twintop) kreeg. Voor de vierde generatie stapten de Duitsers terug af van die ingewikkelde en dure mechaniek en werd weer voor een stoffen dakconstructie gekozen. Je zal hem echter niet onder de naam Astra terugvinden. De jongste telg heet immers Cascada, maar onderhuids deelt hij nog steeds alles met deze Astra.

Vooral dieselmotoren

Het middenklasse-segment wordt in ons land gedomineerd door dieselmotoren. Het meerendeel van de tweedehands aangeboden modellen tankt dan ook die brandstof. Het aanbod gaat van een kleine 1.3l diesel tot een 1.9l centrale. Opel produceerde erg lang een 1.7l diesel. Een motor die niet van de stilste was maar waar erg weinig problemen mee voorkomen. De jongste Astra’s hebben nu ook een 1.6l ‘fluisterdiesel’ onder de kap.

Benzinemotoren komen dus een stuk minder voor. Het aanbod daarin gaat van een eenvoudige 1.4l met minder dan 90pk tot een tweeliter turbomotor met 170pk. En dan is er nog de absolute gammatopper: de Astra OPC. Dat model volgde de Astra GSI’s van de eerste generaties op als sportieve telg in het gamma, en deed er nog een schep bovenop. De jongste Astra OPC, die je alleen als driedeurs kan krijgen, stelt zo maar eventjes 280pk ter beschikking. Ze zijn echter zelden te koop.

Budget voor een tweedehands Opel Astra

Een Opel Astra is er voor elk budget. Oudere generaties zijn al beschikbaar vanaf € 1.000. Die zijn ook erg populair als startersauto. Voor recente modellen met een beperkte kilometerstand stijgt de prijs dan tot € 15.000. De diesels zijn vanzelsprekend wat prijziger dan benzineversies, maar ze zijn ook vaker voorzien van meer snufjes en uitrusting.